LOGO

Facebook Paylaşım Resmini Değiştirme

Facebook Paylaş Resimi Belirleme
 Facebook'ta paylaş butonuna tıkladığımızda paylaşım resmini nasıl kendimiz belirleyeceğiz sizlere onu anlatacağım ve bu sayede sizlere önemli bir konudan bahsetmiş olacağım. Birçok blogda paylaşım butonları var ve bu butonlar sitenin sosyal medya üzerinden hit kaynağı sağlayacağı bir etkileşimdir. Fazla uzatmadan hemen konuya geçiyorum.

  Facebook open-graph meta tags dediğimiz bir meta etiketine sahip sosyal paylaşım platformudur. Bu meta etiketlerini kullanılarak Facebook'ta paylaş ile paylaşılan linklerde hangi resmin gösterileceğini belirleyebilirsiniz.

  Öncelikle yapmanız gereken <head> kodunun hemen altına aşağıda sizlere vereceğim kodları düzenleyerek ekleyiniz.

<link href='Resim Adresi' rel='image_src'/>
<meta content='Resim Adresi' property='og:image'/>

  Resim Adresi yazan yere kendi belirlediğiniz genişliği ve yüksekliği 600px üzerinde olan bir görselin URL adresini yazınız. Bu resim kendi logonuz olabilir veya sizlerin düzenlediği bir resim olabilir.

  Resmi yükleyecek site bulamıyorsanız sizlere bu konuda destek sağladığım li10.net adresimizden resimi yükleyip URL'sini alabilirsiniz.


 Bu işlemleri yaptıktan sonra Facebook Open Graph Object Debugger adresinden sitenizin URL'sini yazıp ilk önce Show existing scrape information linkine tıklayınız. Daha sonra bu düzenlemeleri yaptıktan sonra Fetch new scrape information linkine tıklayınız.

  When shared, this is what will be included Sekmesinde örnek paylaşım resmini görebilirsiniz.

 Bu işlemleri eksiksiz halde yaptığınız taktirde işlem tamamlanmış olacaktır.

Yapamadığınız zaman bana yorumlardan dönüş yapabilirsiniz.

info@wmsinan.com
www.wmsinan.com

◄◄◄◄
►►►►

"Facebook Paylaşım Resmini Değiştirme"
Yazısına 2 Yorum Yapılmış

  1. sinacimy tekrar hoş geldin düzenli paylaşımlar bekliyoruz artık :) yazı için teşekkürler ben yapmaya çalışacağım ama yapamazsam benim kız çakıl gibi bakarım sana :)

    YanıtlaSil

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
:) ;) :D :N :Y :P ;( :( :F :Bye :Love :Tsk
Sitede yazılan tüm yazılar tarafımca yazılmakta olup bir kısmının veya tamamının ilgili yazıya link verilmeden yayınlanması yasaktır.

Copyright © 2015. WebMaster SG
WMSinan.com
WebMaster SG | Canl1 Destek